Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Područne škole Senkovac, polaznici dječjeg vrtića „Suncokret“ i učenici tri prva razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina posjetili danas Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su danas u 9,00 sati učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Područne škole Senkovacu pratnji učiteljice Tatjane Granjaš i roditelja. Učenicima je predočen način posuđivanja knjiga i ostale građe u Knjižnici. Priređena im je pričonica na temu Mjeseca hrvatske knjige.

Kako je glavna tema Mjeseca knjige ljubav, izabrali smo pjesme iz zbirki preporučenih za ovogodišnji Nacionalni kviz za poticanje čitanja u Zagrebu i pročitali ih zajedno s učenicima . Učenici trećih i četvrtih razreda odmah su pristupili prijavama za kviz uz pomoć knjižničara. Na temu ljubavi napisana je i zajednička pjesma koja kaže dovoljno svojim stihovima:

Ljubav
Što znači ljubav?
Ljubav je bitna,
Ljubav je i previše važna,
Ljubav je lijepa,
Ljubav nije lažna.
Ljubav je zapisana u svim knjigama,
S ljubavi kažemo; baj, baj brigama!
Ljubav je najljepša na svijetu,
Ljubav postoji na cijelom Planetu!

Učenici su upoznati i s korištenjem multimedije u Knjižnici. Prvi razredi dobili su besplatno članstvo u narednih godinu dana.

U 10,30 sati posjetila su nas djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“ u pratnji odgajatelja i direktorice Snježane Dupan-Lovrić. Djeca su se smjestila na dječji odjel gdje su pozorno slušala priče uz pomoć slikovnica i multimedije. Sami su aktivno sudjelovali u prepričavanju poznatih bajki i priča. Na kraju su uživali u razgledavanju bogatog fonda raznovrsnih slikovnica.

U 12,30 sati posjetili su nas učenici tri prva razreda Osnovne škole Josipa Kozarca u pratnji učiteljica s kojima je unaprijed dogovorena tema: Grimmova bajka, i to Crvenkapica.

Pričaonica je započela razgovorom o Mjesecu hrvatske knjige, nastavila se upoznavanjem s autorima bajke i njihovu životu, te s načinom nastajanja bajki i priča.

Djeca su uz pomoć lektirne knjige, metodički obrađene, poslušali bajku, uz slikovni prikaz na multimediji. Po želji učenika,bajka je još jednom pročitana, a zatim su je učenici izveli kao igrokaz.

Učenici su dobili besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content