Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učenici Osnovne škole „Davorin Trstenjak“ iz Čađavice te Područnih škola iz Sopja, Čađavačkog Luga i Noskovaca posjetili su u petak, 16. ožujka 2018. Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarke su učenicima priredile priču „Pčelica Maja“, autora Waldemara Bonselsa. Učenici će nakon posjete knjižnici pogledati u slatinskom Kinu Pučkog otvorenog učilišta istoimeni crtani film.

Pčelica Maja već je mnogo puta obletjela svijet i obradovala djecu raznih zemalja i običaja. Lik pčelice Maje djeca su rado prihvatila jer ona ulazi u veliki svijet čista srca i postepeno sa, ali smiono, upoznaje. Priče su vedre i male čitatelje ispunjavaju optimizmom. Knjižničarke i učenici upoznali su na prvim stranicama knjige koju su čitali svijet kao cvijet, laticu po laticu. Polako su otkrili sunce i prve kukce. Pčelica i ne sluti kakve opasnosti vrebaju u prirodi u kojoj nema zahvalnosti, ali ni istinske zloće jer svatko ide u potrazi za hranom. Pčelica će upoznati ljude.

Tako je napravljen uvod u upoznavanje glavnog lika kojega će učenici upoznati gledajući crtani film. Vratit će se na početak, proživjeti prve događaje i doživjeti još mnoge druge. Neki od njih pročitat će knjigu i u svojoj mašti stvoriti svoje osobne slike.

Pridružite nam se i Vi! Vaše dijete ima besplatan upis do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content