Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

knjiznica_1U okviru programa obilježavanja Svjetskog dana knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su 24. travnja 2013., prema već utvrđenom planu, u 12,00-13,00sati učenici Područnih škola Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine, iz Novaka, Vaške i Josipova u pratnji učiteljica Marije Miljković, Andreje Šaulić i Gabrijele Kromek, te u 13,00-14,00sati učenici iz Bakića i Gornjeg Miholjca u pratnji učiteljica Elice Prebeg, Ilone Bolić i Anite Jančić Rulj.

Učenike je knjižničarka Ana Knežević upoznala s radom, službama i usluga te knjižnim fondom Knjižnice. Druženje je nastavljeno pričaonicom na temu dječje knjige i nezaobilaznih djela Hansa Christiana Andersena. Učenici su se prisjećali radnje njegovih najpoznatijih djela. Knjižničarka je zatim predložila čitanje priča i bajki Želimira Hercigonje koje mogu biti sastavni dio izborne lektire.

Prva grupa djece odabrala je bajkovite priče pa je pročitana Princeza Pif. Druga grupa djece imala je želju čuti one „najstrašnije „ te je pročitan „Karkael-kralj tame“. Jedna grupa učenika izrađivala je straničnike uz pomoć unaprijed izrezanih modela od papira. Objema grupama pripremljeno je iznenađenje: učenici su se trebali prisjetiti mjesta s računalima. Nakon uspješno obavljenog zadatka, učenike je čekao poklon: nekoliko zanimljivih knjiga koje su građani grada Slatine poklonili knjižnici. Knjižničarka i Učiteljice procijenile su da će se knjige moći koristiti u Područnim školama . Učenici prvih razreda imaju besplatno učlanjenje u Knjižnicu, a isto vrijedi i za učenike koji nisu u mogućnosti platiti članarinu.

Skip to content