Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ovogodišnja Noć knjige, osma po redu, održala se u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji koja pridonosi kreativanom poticanju čitanja, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to najpogodnije je upriličiti na Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina pridružila se obilježavanju Noći knjige od 23. travnja 2019. od 14,00 sati. Knjižničarka je održala pričaonicu u pedijatrijskoj ordinaciji dr. spec. ped. Željkice Gerenčir na temu „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“ .

Od 16.00 sati održana je istoimena pričaonica i kreativna radionica s djecom u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Knjižnicu je pod vodstvom Dajane Alinčić posjetila Udruga „Vretenac“. Članovi Udruge izrazili su želju za čitanjem novih naslova knjiga za mlade. Omiljeni likovi su im Harry Potter i junaci iz stripa kojima je uloga spasiti Planet Zemlju i promijeniti svijet i ljude da budu dobri jedni drugima.

Poznajući „moć knjige“, knjižničarka im je ponudila mnoštvo različitih priča u knjigama koje mame svojim atraktivnim izgledom. Nesvjeno, i oni najtvrdokorniji „nečitači“ radoznalo su zavirili u maštovito opremljene stranice knjiga i pročitali što to piše u skrivenim pismima i porukama u različitim napravama koje se otvaraju istovremeno sa stranicom knjige i mame uzdahe iznenađenja.

Članovi Udruge dobili su besplatno članstvo u Knjižnici, a također i osobe koje nikada nisu bile učlanjene.

Skip to content