Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Članice Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sastale su se po trideseti put, iznimno ovaj put četvrtkom, a ne utorkom.

Povod ovomjesečnog susreta je knjiga „Jarine pukotine“ latinoameričke spisateljice Claudije Pineiro koju smatraju novom argentinskom književnom zvijezdom.

Susret je započeo glazbenom točkom Nike Zlatunića, učenika 2 razreda gitare Osnovne glazbene škole Milko Kelemen Slatina. Niko nam je odsvirao „Valcer“ od Ivana Padoveca.

U opuštenoj atmosferi prostora Knjižnice članice su vrlo živo raspravljale o pročitanoj knjizi i naravno nismo sve imale isto mišljenje. Naime, radi se o knjizi koja govori o tome koliko nas živi svoje snove i što smo poduzeli u svezi toga. Pablo Simo, glavni lik romana ima svoj san, kao i svi, ali ne poduzima ništa da ga ostvari. Već dvadeset godina crta svoj san, zgradu koju želi sagraditi, zgradu od 11 katova okrenutu sjeveru. Naravno, postoji i tajna zakopana već tri godine, a kad jednoga dana u ured Pabla Simoa uđe djevojka tražeći Nelsona Jaru klupko se počinje odmotavati i sve se mijenja.

Knjigu smo ocijenili prosječnom ocjenom 4,1. Za prosinac čitamo knjigu Kena Griwooda „ Još jednom“. Knjiga govori o čovjeku koji je dobio priliku da ponovno proživi svoj život i to više puta.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content