Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učenici Područne škole Eugene Kumičića iz Novaka i Josipova, u pratnji učiteljica: Elice Prebeg, Ivane Bolić i Gabrijele Kromek, posjetili su u utorak, 17. 03.2015., u prijepodnevnim satima Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarka je na samom početku druženja objasnila način posuđivanja, vrste građe, službe i usluge koje Knjižnica priređuje za djecu, a zatim i učenicima prvih razreda naznačila da imaju besplatno učlanjenje za narednih godinu dana.
Tema posjeta usko je povezana sa Svjetskim danom pripovijedanja 20.03. i Međunarodnim danom dječje knjige 02. 04. 2015.

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day) obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena.

Knjižničarka, učiteljice, roditelji i učenici doživjeli su zatim čaroliju bajke koju im je Andersen stavio na papir. Andersen je kao čaroliju doživljavao i svoj skromni dom u kojem se rodio, igračke koje je sam izrađivao, knjige koje je čitao. Na stranicama njegovih knjige dočekalo nas je „Ružno pače“ koje su učenici s ljubavlju prepričali, zatim „Djevojčica sa šibicama“ i još mnoge druge.

Vrijeme je u pripovijedanju prolazilo veoma brzo te je sam kraj druženja protekao u čitanju nove Andersenove priče: „Mala sirena“. S pažnjom su je čitali sami učenici. Tek kasnije u razgovoru, shvatili smo da mnogo njih dobro poznaje svaki detalj priče, ali se ona uvijek drugačije doživljava.

Pridružite nam se i Vi! Najbolji dar koji možete pokloniti svojem djetetu je ljubav prema čitanju. Vaše dijete ima besplatno članstvo do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole.

Skip to content