Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

09. siječanj 2019. godine, prvi ovogodišnji sastanak članica Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održan je u ugodnoj atmosferi knjižnice raspravljajući o pročitanoj knjizi „ Okus tuge u torti od limuna” američke spisateljice Aimee Bender.

Riječ je o knjizi koju svrstavaju u žanr magičnog realizma, čak nadrealizma. Glavni lik romana, djevojčica Rose ujedno je i pripovjedačica koja kroz svoj pogled na svijet, a kroz dar da putem kušanja hrane prepozna osjećaje osoba koje su sudjelovale u njenom pripremanju, opisuje svoju obitelj. Priča je o odrastanju, neuklapanju u društvo. Nametnula su se mnoga pitanja vezana uz ovu knjigu. Pitanja o tome koliko su ljudi zaista sretni i veseli, kako se nose s tajnama, o genijalnoj djeci i je li svaka naša pretpostavka nečega i nekoga uglavnom subjektivna i oslanjamo li se previše na svoju logiku, a zanemarujemo li suptilne osjećaje koje doživljavamo oko sebe i među ljudima koje smatramo da jako dobro poznajemo.

Knjigu smo različito doživjeli, nekima se uopće nije svidjela, dok je drugima bila dobra, jako dobra i ocijenili smo je srednjom ocjenom 3,43. Uglavnom, bez obzira na to je li nam se knjiga svidjela ili ne, zaključili smo da ćemo ju dugo pamtiti zbog njene neobičnosti.

Za veljaču 2019. godine čitamo knjigu „Duh” jednog od najčitanijih suvremenih britanskih pisaca Roberta Harrisa. Glavni lik romana je Duh, pisac iz sjene koji piše autobiografije poznatih ljudi.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content