Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina je u drugoj polovini kolovoza vrijeme ljetne manifestacije Velikog odmora posvetila temama posvećenim Danu grada Slatine koji se slavi 01. rujna.

Održavane su literarne radionice na kojima su djeca pisala uratke u kojima su izražavala osjećaje i opisivala život svoga Grada kao i mjesta koja rado posjećuju i ljude s kojima žive.

Drugu po redu likovnu i literarnu radionicu,25. kolovoza 2015. posjetio je, na radost djece, dogradonačelnik, dr. Miroslav Venus, poslušao priređeni program, čestitao djeci zajednički praznik i ohrabrio ih u njihovu radu. Radovi su složeni u mozaik koji tvori slatinsku literarno – likovnu razglednicu kojom će Knjižnica čestitati Dan grada svom Osnivaču.

Povodom Dana grada održano je i proglašenje najčitatelja Gradske knjižnice i čitaonice u proteklih godinu dana u kategoriji djece i odraslih korisnika.

Odrasli korisnici:

  1. Vjera Krsnik 164 jedinice knjižne i neknjižni građe
  2. Baćani Katarina 135
  3. Ojkić Milorad 126
  4. Korisnik želi ostati anoniman 124
  5. Drk Sanja 121

Djeca:

  1. Relić Mara 257 jedinica knjižne i neknjižne građe
  2. Mandl Lana 136
  3. Balog Dominik 130
  4. Matančić Damjan 105
  5. Veriga Lucija 98

Lukrecija Vilk pohvaljena je za dugogodišnje sudjelovanje u gotovo svim aktivnostima koje Knjižnica priređuje.

Najčitatelji su nagrađeni simboličnim poklonima.

Vrijeme u iščekivanju radionica, djeca u provodila veselo se igrajući utorkom i četvrtkom poslije podne ili u drugim aktivnostima, poput iščitavanja velikog Slatinskog zbornika, ili građenja rakete visoke 72 cm.

Čestitamo Vam Dan Grada Slatine!

Skip to content