Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina tijekom manifestacije Velikog ljetnog odmora u knjižnici, provodila je različite aktivnosti s djecom. Aktivnosti su, po planu, tematski bile vezane sa Međunarodnim danom stanovništva i odvijale su se u vremenu 01. – 15. srpnja 2015. Svjetski dan stanovništva obilježava se u srpnju jer je tog mjeseca 1987. svjetska populacija dosegnula broj od pet milijarda ljudi.

Čitane su edukativne slikovnice sa savjetima za roditelje autorice Tatjane Gjurković i Tee Knežević koje se bave problemom izražavanja ljutnje kroz otpor djece na postavljene granice, problemom potiskivanja i izražavanja ljutnje. Uz čitanje teksta, održane su pričaonice na zadanu temu i uprizoreni su igrokazi. Na likovnoj radionici izrađeni su okviri za slike iz obiteljskog albuma od recikliranih materijala.

Djeca su vježbala i uživala u izvođenju Lukinih kućnih čarolija. Kako postati mađioničar? Za to postoji dobar pribor i upute u knjigama i čarobnoj kutiji sa priborom i 200 različitih trikova kojima su djeca oduševljavala svoje prijatelje.

Tijekom glazbene radionice djeca su učila pjesme uz pomoć albuma pjesama za djecu „Mjesto za mene“, a koje na priloženom CD-u izvodi dječji zbor „Osječki Zumbići“.

Osim planiranih aktivnosti vezanih uz zadanu temu, djeca su svakodnevno igrala velik broj obiteljskih društvenih igara u prostoru knjižnice, čitala omiljene bajke i priče i podsjećala na igre kojima su se zabavljale mnogo starije generacije.

Skip to content