Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom nadolazećeg blagdana svetoga Nikole, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je za najmlađe korisnike i njihove roditelje u petak, 04. prosinca 2015. u vremenu 13,00-15,00 sati likovnu, literarnu i glazbenu radionicu.

Djeca su u vremenu 13,00-15,00 sati dolazila u Knjižnicu pojedinačno ili s roditeljima, ovisno o uzrastu, i dodatno bojala i ukrašavala već pripremljene šibe.

Skupina najredovitijih korisnika Knjižnice čitala je legende o svetom Nikoli iz bogato ilustrirane knjige „Priča o svetom Nikoli“koju je ispričala Antonia Schneider, a prevela Tamara Marčetić. Iz knjige se da saznati kakav je osobit čovjek bio sveti Nikola, što se događalo za njegova života i zbog čega ga danas štuju.

Skupina djece crtala je lik svetoga Nikole. Obitelj Anamarije Stjepić priredila je tekstove i pjesme o svetom Nikoli . Čitala ih je Anamarija. Lukrecija Vilk priredila je mnoštvo pjesama o spomendanu svetoga Nikole čije tekstove je dodatno ukrasila. Likovne radionice bile su popraćene glazbom koju je za tu prigodu priredila Viktorija Velić predvodeći pjevanje pjesama o svetom Nikoli. Djeca su se zasladila slatkišima i na kraju zavirila u čizmicu gdje ih je čekao simboličan poklon.

Knjigu o legendama o svetom Nikoli možete posuditi u Vašoj Knjižnici. Ispričane su za cijelu obitelj. Ugodan Vam blagdan!

 

Skip to content