Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hit knjige koje su postale hit serije (Netflix) – preporuka

1. Anatomija jednog skandala – Sarah Vaughn

Sudska drama Anatomija jednog skandala napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona, prikazivanja istine i krhkih emocionalnih odnosa za koje se mislilo da će trajati vječno. James je ministar bez portfelja u britanskoj vladi i još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj. No osim razuzdanih studentskih dana oni dijele tajnu koja ne smije izaći na vidjelo. Kad vlast i moć Jamesu zavrte pameću, upustit će se u neopreznu ljubavnu vezu sa svojom suradnicom koja će ga optužiti za pokušaj silovanja. Bit će to skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti. Što će na to reći premijer i kako će na suprugovu nevjeru reagirati Sophie, njegova žena? Ali konačna odluka u rukama je Kate, tužiteljice koje je sa svima upletenima u skandal bila generacijska kolegica na fakultetu, a onda je preko noći morala nestati.

2. Žena vremenskog putnika – Audrey Niffenegger

Kada Henry upoznaje Clare, njemu je dvadeset osam, a njoj dvadeset godina. On je zaneseni knjižničar, a ona nadarena studentica likovne akademije. Čini mu se da se tada prvi put susreću i upoznaju, no on se pojavljuje u njezinu životu od njezine šeste godine… Henry putuje kroz vrijeme te se kao zarobljenik vremena iznenada pojavljuje u Clarinu životu i isto tako iznenada nestaje, uvijek u odgovarajućoj životnoj dobi, ali nesvjestan onoga što se događalo u prijašnjim susretima i životnim epizodama. Clare pak živi u jednosmjernom vremenu i čeka ga, svjesna da se on može pojaviti u bilo kojem trenutku njezina života, ali jednako tako i — nestati. To je jedna od najljepših ljubavnih priča svih vremena.

3. Razgovori s prijateljima – Sally Rooney

Napisan s briljantnom preciznošću, protkan pametnim humorom, roman “Razgovori s prijateljima” odiše sviješću o zadovoljstvima i opasnostima koje nosi mladost te o granicama ženskog prijateljstva koje je teško uredno povući. Sally Rooney ovim je romanom postala globalna zvijezda, a ovo je već druga ekranizacija nekog njezinog romana u samo dvije godine. “Razgovori s prijateljima” po mnogočemu imaju kultni status među čitateljicama i čitateljima, jer oni su manifest ne samo jedne generacije već i jednog vremena.

4. Damin gambit – Tevis Walter

Nakon što joj majka pogine u prometnoj nesreći, osmogodišnja Beth Harmon biva smještena u sirotište, u kojem se odgajatelji služe tabletama kako bi djecu držali pokornima. Jednoga dana Beth uoči kako školski domar, gospodin Shaibel, igra šah te ga uspije nagovoriti da ju poduči. Zahvaljujući svojim vještinama vizualizacije, kao i tabletama o kojima uskoro postaje ovisna, Beth postaje talentirana šahistica.

5. Ne vjeruj svojim očima – Sarah Pinborough

Louise Barnsley samohrana je majka koja jedne večeri u baru upoznaje Davida Fergusona, čovjeka koji je krajem večeri neočekivano poljubi. Uskoro otkriva da je upravo on njezin novi šef, k tome još i oženjen i koji unatoč tome i dalje gaji osjećaje prema Louise. Situaciju dodatno zakomplicira Davidova supruga Adele, s kojom se Louise na koncu i sprijatelji.
„Ne vjeruj svojim očima“ triler je o tajnama jedne obitelji i zamršenom ljubavnom trokutu, koji ulazi duboko u čovjekovu psihu dok čitatelja cijelo vrijeme drži u neizvjesnosti.

Raspoloživost knjiga provjerite na našem Web katalogu.

Skip to content