Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s knjižarom „Pin“ iz Našica poklonila je učenicima slatinskih osnovnih škola književni susret s jednom od najpoznatijih hrvatskih književnica, Sanjom Polak, u cilju poticanja čitanja

Sanja Polak ne može živjeti bez čitanja uz kojega postajemo bolji i uspješniji ljudi, bez smijanja i sanjarenja te su u tom „tonu“ protekli i književni susreti sa učenicima osnovnih škola. Učenicima je poručila da čitaju barem petnaest minuta dnevno jer zna koliko je čitanje vrijedno i važno.

Sanja Polak jedna je od najpoznatijih hrvatskih književnica i diplomirana je učiteljica razredne nastave.
Radi kao učiteljica u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Zagrebu i istodobno djeluje kao urednica časopisa za djecu Prvi izbor.

Vrlo je aktivna u pisanju za djecu i mlade, a objavljuje i unutar časopisa Smib i Radost. Također piše i scenarije za dječje radijske i televizijske emisije. Suautorica je većeg broja udžbenika za osnovnu školu i razrednu nastavu.

Dnevnik Pauline P. njezina je izuzetno popularna knjiga koja je uvrštena i u obaveznu lektiru za osnovnu školu. Osim ove, napisala je deset knjiga za djecu: Drugi dnevnik Pauline P., Pobuna Pauline P., Mali Jan ima plan, Petrica Pričalica, Dnevnik dobrih anđela…

2004. osvaja nagradu Mato Lovrak za najbolji dječji roman knjigom Drugi dnevnik Pauline P. Za zbirku pripovjedaka Petrica Pričalica nominirana je za međunarodnu nagradu „Mali princ“ (2006.). Za roman Morski dnevnik Pauline P.dobila je posebno priznanje Nagrade Grigor Vitez(2014.), drugi put je nominirana za međunarodnu nagradu Mali Princ (2014.) i odabrana je na IBBY-jevu Časnu listu 2016.

Članica je Društva dječjih pisaca, Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske – odjel za školstvo, Hrvatskog čitateljskog društva i Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti.

Na kraju književnih susreta, učenici su poželjeli još druženja i čitanja. Zbog njih će Sanja još dugo sanjariti i pisati.

Skip to content