Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Posjet učenika Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škole Donji Meljani i Novi Senkovac Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatine – uvod u Mjesec hrvatske knjige 2015.

Svjetlost – tema je ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige kojeg ćemo obilježiti od 15. listopada do 15.studenog. Naime, Opća skupština UN-a ovu je godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

U slatinskoj Gradskoj knjižnici, uvod u program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige posjet je učenika Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škole Donji Meljani i Novi Senkovac u pratnji učiteljica, u utorak, 13. listopada 2015.

Na početku susreta, knjižničarke su upoznale učenike sa službama i građom koju im knjižnica nudi. Zatim su čitani tekstovi iz knjiga koje će poslužiti kao izvori informacija za ovogodišnji Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

  • JASNA BAGIĆ LJUBIČIĆ: Mali fizičar
  • MILAN SIKIRICA: 77 Kuhinjskih pokusa

Učenici su zatim podijeljeni u skupine prema vrsti aktivnosti koju su željeli raditi: skupina koja je izrađivala različite oblike od drvenih dijelova, računalna radionica, skupina koja je crtala motive na temu Mjeseca hrvatske knjige. Jedna skupina djece gledala je film, a jedna skupina pripremala je odgovore za on-line pristup Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2015.

Učenici prvih razreda dobili su besplatno članstvo za slijedećih godinu dana.

Skip to content