Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Zeko“, predškolci skupine „Točkice“ i „Cvjetići“

U srijedu, 25. listopada 2017, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Zeko“, skupina „Točkice“ i „Cvjetići“ u pratnji odgajateljica.

Knjižničarka Gradske knjižnice porazgovarala je s njima o načinu posuđivanja i vraćanja knjižne i neknjižne građe, te o ostalim uslugama i građi Knjižnice o kojoj mali korisnici mnogo znaju. Mnogi od njih koriste i dječje enciklopedije kojima je posvećen ovaj Mjesec hrvatske knjige.

Skupina Točkica prepričala je Grimmovu priču „Crvenkapica“ uz pomoć lutaka kojih je u Knjižnici sve veći broj. Preostali dio susreta djeca su uživala u mnoštvu slikovnica koje je za njih priredila knjižničarka.

Skupina Cvjetića živo je raspravljala o posudbi i vraćanju knjižne i neknjižne građe, ali i o svim knjigama koje knjižnica posjeduje uključujući i enciklopedije.

Nakon razgledavanja cjelokupnog prostora Knjižnice, djeca su na dječjem odjelu poslušala Grimmovu bajku „Kralj žabac ili Željezni Heinrich“ koju je interpretirala knjižničarka uz sudjelovanje djece i uz pomoć lutaka.

Nakon toga, djeca su uživala u mnogobrojnim slikovnicama, a prezentirana im je nova elektronička građa, DVD-i od kojih su Trolove pogledali samo desetak minuta koliko je preostalo do kraja susreta. Ostatak će pogledati u Vrtiću, a DVD odgajateljice mogu posuditi u Knjižnici.

Bajke braće Grimm poznate su u cijelom svijetu. Prevedene su na više od 160 jezika, od inuitskoga koji se govori na Arktiku do svahilija koji se govori u Africi. Likovi iz bajki preselili su se na film, u kazalište, u operu, strip i likovnu umjetnost, rock glazbu, marketinško oglašavanje, a poznati su čak i su svijetu visoke mode.

Djeca su dobila besplatno članstvo u Knjižnici slijedećih godinu dana.

Skip to content