Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jučer smo u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina organizirali drugu po redu radionicu manifestacije „Ljeto u knjižnici 2018.”.

„Kornjača je odlučila otići na ljetovanje. A zna se gdje je najljepše ljetovanje – na moru, gdje drugdje?!” početak je priče „Kako je kornjača išla na ljetovanje” koju je osmislila naša poznata spisateljica za djecu Željka Horvat – Vukelja. a izvrsno oslikala Dubravka Kolanović.

Priča je poslužila za našu radionicu koju smo započeli pričom o putovanjima. Kada krećemo na put obično biramo prijevozno sredstvo kojim putujemo. Djeca su se izjasnila da obično putuju automobilima, autobusima, vlakom, a neka su već putovala ili će putovati avionom. Naravno, prijevoza sredstva ubrzavaju naš dolazak do određenog cilja ali naša kornjača iz priče na put kreće pješice. Čitajući priču doznali smo da je kornjača putovala korak po korak, uporno danima, tjednima, mjesecima… da bi stigla do zaključka da je najljepše kod kuće, u svom zavičaju.

Kada se vraćamo sa putovanja obično za uspomenu ponesemo neki mali predmet. Djeca vole sakupljati školjke, kamenčiće,… Magnetići sa sličicama predjela u kojemu smo boravili idealan je poklon najdražima a i nama samima lijep podsjetnik. Stoga smo u knjižnici oslikavali magnetiće sa kamenčićima. Nastale su zanimljive sličice mora, riba, obala. Bilo je i navijačkih sličica. Djeca su oslikali kamenčiće sa imenima Hrvatske i Engleske i bacali. Po njima Hrvatska je trebala pobijediti 3:1. Ali i ovako je SUPER! Kako kažu naš izbornik i nogometaši da treba ići korak po korak.

Djeca su svoje magnetiće ponijela kućama kao i neke kamenčiće koje su oslikali. Naravno, bili su jako marljivi i vrijedni, kao i uvijek, pa su neke kamenčiće napravili za svoju Gradsku knjižnicu.

Ljeto je i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina. Posjetite nas. Učinit ćemo sve da se osjećate kao kod kuće. Knjižnica i jeste dnevni boravak Vašeg grada.

Vidimo se!

Skip to content