Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

knjiznica_djeca_zeko_mPovodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca, polaznici Male škole u Dječjem vrtiću „Zeko“, Slatina u pratnji odgajateljica Manuele Sejkore i Maje Libl, u dvije skupine.

Nakon upoznavanja s prostorom Knjižnice, njezinom građom i uslugama, knjižničari su djeci priredili interaktivni DVD „Abeceda kroz igru“ koji pomaže djetetu u savladavanju osnovnog znanja o slovima i izvrsna je pomoć za djecu koja tek uče slova. Djeca su aktivno sudjelovala, ponavljala određene scene, tražila odgovore i sama određivala ritam rada . Slovarica sadrži vedre dječje sličice i privlači pozornost djece i potiče ih na učenje slova.

Slijedila je priča, također uz pomoć multimedijalne slikovnice: Heidi u jednoj, a Crvenkapica u drugoj skupini. Iako je priča o Crvenkapici poznata djeci i odraslima, oni je uvijek s divljenjem slušaju. Najprije tako što im to prije spavanja čitaju majke, tate, bake ili dadilje, a zatim, kad savladaju tehniku čianja, upute se sami u pustolovinu čitanja i čitaju sami.

Nakon priče o Crvenkapici, djeca su uz pomoć lutki sudjelovala u stvaranju igrokaza. U jednoj skupini izrađivali su slova od glinamola.

Posjetite nas! Možda će Vas na to potaći izjava Alberta Einsteina: „Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još bajki. Kad preispitam sebe i svoj način razmišljanja, dolazim do zaključka da mi je talent za maštanje značio više od bilo kakvog talenta za apstraktno, pozitivno razmišljanje.“

Djeca su na poklon dobila članstvo u Knjižnica u narednih godinu dana!

Skip to content