Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, priredila je 25. srpnja 2012. Pričaonicu i kreativnu radionicu „Medo u kolicima“ po istoimenoj slikovnici psihologinje Mirjane Krizmanić. Slikovnica priča priču u stihovima pomoću koje djeca stječu saznanja da invaliditet nekim ljudima stvara vidljivo obilježje po kojima su drugačiji.

Prijateljstvo iz srca, zaključila su djeca, izuzetno je važno svima, važan je prijatelj s kojim možeš podijeliti svoje tajne. S druge strane, postati odjednom različit od većine ljudi, nije lako iskustvo ni kad se radi o nekoj velikoj pozitivnoj promjeni, ističe u svojim radovima Mirjana Krizmanić. Za sve koji su vidljivo ili nevidljivo drukčiji, izuzetno je važno svima s kojima se upoznaju što jasnije i otvorenije pokazati svoju različitost. Mirjana Krizmanić preporuča da kao osoba s invaliditetom možete birati samo među onima koji vas prihvaćaju s vašim nedostatkom, pa im poukom o svojoj različitosti omogućite taj početni izbor.

Ono što mi možemo učiniti jest da rušimo predrasude u društvu u kojem živimo. Djeca su radionicu završila slikanjem plakata “Prijateljstvo u srcu – prava je stvar!“.

Skip to content