Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

011Povodom Mjeseca hrvatske knjige , Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina redovno posjećuju učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, Područna škola Donji Meljani u pratnji učiteljica Mirjane Prlić i Martine Grgurić.

Knjižničarke su danas animirale učenike za sudjelovanje u Nacionalnom  kvizu za poticanje čitanja. Naslov i tema kviza u 2014. godini je „Ljubav za početnike“ i za učestvovanje u kvizu je potrebno pročitati određene knjige.

Na današnjem druženju, knjižničarka je odabrala pjesme  iz knjige Luke Paljetka „Miševi i mačke naglavačke“ te „Ljubav za početnike“, Zvonimira Baloga.

Pjesme je čitala Knjižničarka i učenici . O pročitanim pjesmama se razgovaralo i učenici su se složili s  riječima autora da je bez ljubavi, bez nekoga koga ćemo voljeti i tko će voljeti nas, nemoguće živjeti. Najljepši je osmijeh izazvan ljubavlju.

Učenici su zatim otpjevali uglazbljenu pjesmu Zvonira Baloga i izradili plakate inspirirane pjesmama Luke Paljetka: „Mačka koja se samo smijala“ i „Mačka-vodičica“.

Skip to content