Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u petak, 11. siječnja 2018. proglašeni su najbolji radovi s aktivnosti tijekom zimskih praznika. Nagrađene su Marijeta Jukić i Marta Mikolić.

Učenici osnovne škole učestvovali su tijekom zimskih praznika u aktivnostima koje je za njih priredila knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Većina učenica i učenika te nekoliko predškolki vrijedno je tijekom dva tjedna izrađivalo vlastite kreacije pomoću vježbenice „Modna kreatorica“ sa stranicama i uzorcima, nakladničke kuće „Lusio“.

U radu radionice sudjelovalo je dvadeset učenika, a osam ih je kolekciju vrijedno odradilo do samoga kraja. Kolekcija je imala naziv „Newyorkški tjedan mode“ koji je zahtijevao tkanine s cvjetnim i geometrijskim uzorcima, točkicama i svemu što ide s tim trendom.

Prije proglašenja najuspješnijih, prvostupnica medijske kulture Nikolina Mažar i odgajateljica Tamara Dorić odabrale su dva najuspješnija rada. Radovi su bili označeni lozinkama, a one najbolji označeni su kao: M123 i 08032007. Tijekom proglašenja saznali smo da su to učenice Marijeta Jukić i Marta Mikolić koje su nagrađene simboličnim poklonima.

Knjižničarke su odabrale još jedan rad koji je pobudio njihovu pozornost, a to je kreacija Ane Ivanković koja je plijenila originalnošću ,ali nije stekla uvjete ući u završnicu. Pobjednice su proglašene na crvenom tepihu Gradske knjižnice koja je odisala svečanim, ali veselim i toplim ugođajem.
Odabrane su i TOP 7 knjige za djecu o kojima ćemo pisati u slijedećem prilogu.

U srijedu, 09. siječnja gledali smo film: Charlie i tvornica čokolade / Charlie and the Cholocate Factory / (2005) u režiji Tima Burtona.

Ovaj Burtonov film prava je filmska poslastica, dobio je fantastične kritike velikih i malih gledatelja diljem svijeta, a tako i najmlađih slatinskih.

Uloge su tumačili: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Deep Roy, Christopher Lee, Annasophie Robb, Helena Bonham Carter. Multimedijska dvorana bila je doslovno puna.

Osim ovih aktivnosti, obitelji su uživale igrajući društvene igre, djeca su čitala knjige, igrala se mnoštvom edukativnih igračaka koje osim zabave razvijaju i motoričke sposobnosti djeteta.

Roditelji su čitali dnevni i tjedni tisak u čitaonici koja se nalazi tik do dječjeg odjela.

Posjetite nas! Svakodnevne aktivnosti s djecom nastavljaju se!

Skip to content