Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NOĆ KNJIGE 2024.

 

 Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i ove godine sudjeluje u obilježavanju Noći knjige svojim akcijama i programima.

 Noć knjige 2024. godine obilježava se u utorak, 23. travnja, ali naš program kreće već u ponedjeljak, 22. travnja. U ponedjeljak u našoj Knjižnici gostuje autor slikovnica za djecu Denis Kovač koji će svojim programom animirati djecu prvih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca. U ponedjeljak također organiziramo likovnu radionicu za odrasle koju će voditi profesorica likovne kulture Tatjana Lulić Prpić.

U utorak, u suradnji sa Srednjom školom Marka Marulića, organiziramo panel diskusiju pod nazivom „Utopija – distopija“ tijekom koje ćemo s učenicima razgovarati o izazovnim vremenima i sadržajima koji čitateljima nude utopijske odnosno distopijske prikaze budućnosti.

 U utorak Vas u Knjižnici očekujemo s dvije, već tradicionalne akcije. Svi građani pripadnici treće životne dobi (60+) moći će ostvariti besplatno učlanjivanje u našu Knjižnicu odnosno besplatno produljenje isteklog članstva. Također, u utorak će biti moguće ostvariti povrat posuđenih knjiga bez naplate zakasnine.

Radio emisija „Čitajmo zajedno“ koju suradnički ostvarujemo s Radio Slatinom, emitirat će se u utorak u 13:00 sati. U sklopu emisije slušatelji radija poslušat će preporuku za čitanje knjige „Kad ponestane vremena“ finske autorice Eline Hirvonen.

 Također, posebna akcija će biti dostupna za korisnike koji nas posjete na dan obilježavanja Noći knjige. Gradska knjižnica i čitaonica Slatina omogućila je „spoj na slijepo s knjigom“, akciju u sklopu koje darujemo otpisane knjige.

 U srijedu, 24. travnja, Klub mladih čitatelja će održati svoj 14. sastanak koji će posvetiti Noći knjige i knjizi koja priča o izazovnom vremenu. Radi se o djelu „Kad ponestane vremena“ finske književnice Eline Hirvonen.  

 Tijekom cijelog tjedna posjetiteljima Knjižnice dostupna je posudbena izložba knjižne građe pod nazivom „Knjige za izazovna vremena“. Izložena građa, naizgled različite tematike, odabrana je u duhu ovogodišnje teme Noći knjige „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“. Ovogodišnja Noć knjige potiče nas da razmišljamo o tome kako se kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. Postavlja pitanja o tome što čitamo. Čitamo li sadržaje koji nas potiču na osobne promjene i promjene u društvu, čitamo li sadržaje koji nam prikazuju mračne puteve budućnosti da nam ukažu na loše navike, čitamo li sadržaje koji nam odvraćaju misli od teških tema ili čitamo sadržaje koji nas ispunjavaju nadom u vezi budućnosti našeg društva. Postavljajući ista ta pitanja, pripremili smo djela za čitanje koja Vas čekaju u blizini informacijskog pulta.

Skip to content