Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Svjetskog dana oceana , Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je 03. srpnja 2012. pričaonicu za djecu : „Oceanologija“ : istinita priča o putovanju Nautilusa autorice Emily Hawkins, za djecu nižih razreda osnovne škole. Za djecu vrtićkog uzrasta priređena je igra i priča „Rječnik na moru“ ilustratorice Carine Smeers kojom su djeca otkrila, ponovila ili naučila neke od 150 riječi.

Nakon četrdesetak minuta slijedila je likovna radionica: „Morski val“, koloristički snažna ilustracija slobode i ljepote koju nam donosi more .

Dio djece odlučio se za bojanje i slaganje školjki, svjetlucavih morskih bisera i zvjezdača, drugi su slušali priču Melite Rundek:“ Oči koje svijetle u mraku“. Oči koje svijetle u mraku su biseri. Likovi su : morski kralj, lovac na blago, zlatna ribica i gladni mačak. Radnja se događa na dnu mora i u valu na obali.

Nakon više od sata i pol druženja, sva djeca su s veseljem sudjelovala u pjesmi i igri: „Mi smo djeca vesela“.

Na radionici je sudjelovalo petnaestak djece predškolskog i školskog uzrasta. Radionice se održavaju svakog utorka i četvrtka u 17,00 sati. Pridružite nam se tijekom vrućih ljetnih dana u ugodnoj atmosferi Knjižnice! Voditelj je Ana Knežević , sudjeluje odgajatelj Martina Šuntić Rede.

Tekst i fotografije: Ana Knežević, magistra bibliotekarstva

Skip to content