Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

knjiznica_kad_odrastem_bit_cu_malaGradska knjižnica i čitaonica Slatina organizirala je u utorak, 29. srpnja 2014. radionicu i pričaonicu za djecu inspiriranu knjigom „Kad odrastem, bit ću“, autorice Nade Zidar Bogadi.

U vremenu 17,00-18,00 sati radionicu je posjetio velik broj djece različitih dobnih skupina za koju su unaprijed pripremljeni različiti sadržaji i primjereni umjetnički tekstovi. Nakon kratkog upoznavanja, učenici sedmih razreda osnovne škole izrazili su želju interpretirati djeci tematsku slikovnicu. U tome se naročito istakao učenik Mislav Matišić, učenik sedmog razreda.

Slikovnica“Kad odrastem, bit ću“, između ostaloga, govori o različitosti i ljepoti raznih zanimanja. Radionica se odvijala na način da se, nakon pročitanog jednog dijela teksta nastavio razgovor s djecom, a zatim se nastavilo s čitanjem.

kad-odrastem-bit-cu_velika

Nakon 18, 00 sati, učenici viših razreda osnovne škole napustili su radionicu. Mališani su, potaknuti pročitanim tekstovima i pričom učenika viših razreda osnovne škole smjelije razgovarali o svojim željama i ljubavi prema određenim zanimanjima: ljubavi prema životinjama i želji da se postane veterinarkom, ili želji da se postane majstorom,ali i nogometašem, ili pak želja većine djevojčica da postanu učiteljice. Nastavljeno je čitanje djeci predškolskog uzrasta za koje su pripremljeni dodatni sadržaji poput kompleta slikovnica: „Gradska zanimanja“… Djeca su i sama birala tekstove koje ćemo čitati.

Na samom kraju radionice, iako nije ostalo mnogo vremena, djeca su se željela izraziti i crtežom.
Radionice se održavaju u sastavu manifestacije „Slatinsko kulturno ljeto“ te nastavak teme slijedi u četvrtak, 31. srpnja 2014. Ovu radionicu posjetilo je, u različitim vremenskim periodima, preko trideset djece različitih dobnih skupina i njihovih roditelja. Radionicu je posjetila i umirovljena profesorica, Mirjana Popović.

Pridružite nam se! Čitamo, pjevamo, družimo se i igramo zajedno, uz smijeh i veselje!

Skip to content