Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U utorak 10.05.2016. godine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina pokrenula je osnivanje čitateljskog kluba.

Čitateljski klub je zajednica čitatelja koji se sastaju najčešće jednom mjesečno, čitaju istu knjigu, nakon čega slijedi zajednički susret i grupna rasprava. Iznose se osobna mišljenja i uspoređuju dojmovi, a ponekad rasprava uključuje vlastite doživljaje i osobna iskustva.

Cilj je knjižnice da okupi sugrađane kojima je knjiga kao poslastica koju ne žele zadržati samo za sebe nego je podijeliti sa drugim knjigoljupcima razmjenjujući tako svoja mišljenja i dojmove o njoj, a potom biti spremni da dobar argument sugovornika promjeni perspektivu njihovog još dubljeg pogleda na pročitanu knjigu.

Na prvom susretu članovi čitateljskog kluba međusobno su se upoznali i razmijenili svoja čitateljska iskustva. Predstavljen je način rada, pravila i koncept rada kluba. Dogovoreno je da se članovi susreću jednom mjesečno, točnije svakog drugog utorka u mjesecu u 18,30 sati. Zajednički smo odlučili koju knjigu čitamo u narednih mjesec dana. Prva knjiga koju ćemo čitati je Otok Viktorije Hislop. Dogovoreno je cirkuliranje knjige (isti naslov).

Atmosfera na susretu bila je ugodna i vesela. Radujemo se novome susretu.

Ako smo u vama probudili želju za ovakav način provođenja kreativnog slobodnog vremena uvijek nam se možete pridružiti.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina ima preko 1500 svojih aktivnih članova različitih dobnih skupina, a čitateljski klub nudi novi segment u njenom radu.

Čitajmo i družimo se!

Skip to content