Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skupina predškolaca Dječjeg vrtića „Zeko“ posjetila Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina povodom Međunarodnog dana sreće

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 20. ožujka Međunarodnim danom sreće. Stoga nas danas nije slučajno posjetila skupina predškolaca Dječjeg vrtića „Zeko“ koja je sebi nadjenula ime „Kockice“. Vole se igrati, i to je naziv koji ih najbolje opisuje.

Knjižničarka ih je provela cijelim prostorom Knjižnice, objasnila im način posuđivanja knjiga i ostale usluge primjerene njihovu uzrastu. Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana. Većina su već redovni korisnici. Putovanje je završilo na dječjem odjelu za najmlađe gdje su se ugodno smjestili.

Knjižničarka je priredila pričaonicu „Palčica“,autora Hansa Christiana Andersena čiji rođendan uskoro dolazi i koji je ujedno i Međunarodni dan dječje knjige. Knjižničarka je priredila elektroničku slikovnicu uz pomoć koje je, u suradnji s djecom, ispričala priču. Priča poručuje: Svatko ima pravo na sretan život, iako smo svi različiti. Trebamo shvatiti različitost i prihvatiti je te će tada naš život biti mnogo ljepši. Sam pisac, unatoč životnim nedaćama koje su ga pratile kada je kao siromašan i bez prijatelja krenuo u svijet, rekao je da je njegov život predivna bajka, puna čudesnih i sretnih događaja.

Kako je danas Međunarodni dan sreće, djeca su je donijela u Knjižnicu i podijelila korisnicima. Prije dolaska u Knjižnicu, odgojiteljjica je čitala priču o Tri praščića. Isti naslov slikovnice ( poklon nakladničke kuće Znanje) knjižničarka je poklonila djevojčici koja je bila najaktivnija u današnjoj pričaonici.

Susret je završio razgledavanjem mnoštva knjiga i slikovnica primjerenih uzrastu djece, slaganjem magnetskih slovarica, bojanki, brojalica ili knjiga o dinosaurima.

Posjetite nas! Vaše dijete ima pravo na besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

.

Skip to content