Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skupina predškolaca Dječjeg vrtića „Zeko“ posjetila je Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina povodom Svjetskog dana pripovijedanja

Mjesec ožujak prepun je datuma kojima se slavi dječja knjiga i čitanje, a sve je to uvod u Međunarodni dan dječje knjige i proslave šeste obljetnice kampanje za poticanje čitanja djeci od rođenja „Čitaj mi“, koja poručuje: „Knjige nam pomažu da ne žurimo, uče nas zapažanju, pozivaju nas i čak prisiljavaju da sjednemo na trenutak.

Obično čitate sjedeći, s knjigom na stolu ili u rukama, zar ne? A jeste li doživjeli još jedno čudo – dok čitate knjigu, knjiga čita vas? Da, da, naravno da knjige mogu čitati. Čitaju vaše čelo, obrve, uglove usana dok se podižu i spuštaju. Ali prije svega, knjige čitaju vaše oči. I gledajući u njih, vide… pa znate što! „

Oči naših predškolaca imale su u petak, 15. ožujka 2019. poseban sjaj istražujući svaki kutak Knjižnice prepune knjiga za odrasle i djecu, ali i prostora s računalima i prostora za igru i druženje roditelja i najmlađe djece. Knjižničarka ih je upoznala s načinom posuđivanja i korištenja službi i usluga primjerenim njihovom uzrastu. Predškolci su danas dobili i besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Knjižničarka je za današnji susret priredila pričaonicu :“Poznajete li Pipi Dugu Čarapu?“ prema tekstu autorice Astrid Lindgreen. Priređena je i velika aplikacija glavne junakinje Pipi koju su predškolci odmah prepoznali. Već generacijama, djeca se rado identificiraju s glavnom junakinjom koja je vrlo neovisna duha, a uz to je i najsnažnija djevojčica na svijetu. Pipi živi sama u velikoj vili sa svojim konjem kojega može nositi i majmunčićem Nilsonom. Upoznaje dvoje simpatičnih prijatelja iz susjedstva: Tomija i Aniku te avantura može početi. Pipi doživljava provalu u svoju vilu jer posjeduje zlatnike, ali uz to što je vrlo snažna, Pipi je vrlo dobra te nakon što ih savlada, a oni počnu plakati, Pipi im daje zlatnik za hranu. Pipi slavi rođendan za koji spravlja najbolje palačinke i vješta je u cirkusu.

Predškolci su svojoj skupini nadjenuli ime „Krokodili“te su zaključili kako i oni spadaju u skupinu onih jakih ali dobrih osoba.

Razgledali su mnoštvo knjiga na dječjem odjelu, mnoštvo didaktičkih igračaka. Pažnju im je privukla mogućnost da mogu posuditi i elektroničku građu.

Posjetite nas i Vi! Vaše dijete ima besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content