Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Dana grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, već tradicionalno, organizirala je u četvrtak, 31.kolovoza 2017. proglašenje najčitatelja za proteklih godinu dana.

Knjižnicu su , uz najčitatelje, posjetili članovi obitelji, i u ugodnoj i opuštenoj atmosferi izrazili svoju potrebu za prostorom u kojemu bi korisnici starije populacije dolazili svakodnevno, čitali novine, družili se.

U Hrvatskoj se provode brojne akcije kako bi se potaklo čitanje i čitanje naglas, razvijale čitalačke navike, popularizirala knjiga, potaklo pozitivno natjecateljstvo duha.

Knjižnica promiče aktivan život uz knjigu i čitanje, aktivno sudjelovanje u društvu, građansku uključenost, dobru kvalitetu života svojih građana. Surađuje u brojnim akcijama koje se provode u Hrvatskoj kako bi se potaklo čitanje i čitalačke navike.

Koliko god nam se suvremeni život činio užurbanim, uvijek postoji vrijeme koje moramo posvetiti svojoj vlastitoj umjetnosti jer bez hrane za dušu čovjek nije vrijedan života. To potvrđuju i korisnici Knjižnice koji su u protekloj godini posudili najveći broj knjiga.

Heraklit je kazao kako jednu te istu stazu ne možeš proći dva puta: uvijek je nešto drugačije: priroda, svjetlo, zvukovi, boje i mirisi neprestano se mijenjaju. Susreću se drugi ljudi. Pisci misao uspoređuju s dobrom literaturom koju je potrebno uvijek ponovno čitati kako bi drugačije i bolje razmišljali, bivali oslobođeni i ispunjeni novom energijom.

Najčitatelji 2017.

Odrasli korisnici:

1.Korisnik s najviše pročitanih knjiga u protekloj godini želio je ostati anoniman. Ispunjavamo njegovu želju, zahvaljujemo na velikom broju posuđene građe i nadamo se dobroj suradnji u budućnosti.
2. Gospođa Matančić Doris posudila ju u proteklih godinu dana 213 jedinica knjižne i neknjižne građe. Redovita je posjetiteljica Čitateljskog kluba i drugih događanja za odrasle i djecu koje Knjižnica priređuje.
3. Gospođa Mara Peterko posudila je u proteklih godinu dana 184 jedinice knjižne građe.
4. Gospođa Katarina Baćani posudila je 177 jedinica knjižne građe.
5. Gospodin Semak Miroslav posudio je 162 jedinice knjižne građe.

Djeca:

1. Učenik Gabrijel Pravda završio je četvrti razred osnovne škole i posudio je 122 jedinice knjižne i neknjižne građe.
2. Matančić Gabrijela je predškolskog uzrasta, a s majkom je u proteklih godinu dana posudila119 jedinica knjižne i neknjižne građe.
3.Učenica nižih razreda osnovne škole Lana Mandl posudila je 113 jedinica knjižne i neknjižne građe.
4.Učenik nižih razreda osnovne škole Damjan Matančić posudio je 106 jedinica knjižne i neknjižne građe.
5.Učenica nižih razreda osnovne škole Mara Relić posudila je 78 jedinica knjižne građe.
Čitajte!
Zavirit ćete u svijet tolike ljepote i savršenstva da će Vam onih nekoliko trenutaka nadoknaditi sav trud koji ste uložili da biste shvatili pravi smisao onoga što je najbolje u životu.

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content