Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, posjetila su djeca najmlađe vrtićke skupine: „Ptičice“ u pratnji odgajateljica.

Knjižničari su djeci priredili zanimljive didaktičke igračke, kocke i likove slagalice, a zatim je slijedilo čitanje i razgledavanje slikovnica različitih sadržaja, boja i oblika. Slikovnice su posebne po tome što na svakoj stranici imaju i prozorčiće koji uz pomoć blagog pritiska proizvode zvukove prateći tako tekst i sadržaj.

Istoga dana, Knjižnicu je posjetila i vrtićka skupina predškolaca: „Tratinčice“, u pratnji odgajateljica. Skupina ima veoma dobru suradnju s Gradskom knjižnicom te je multimedijalna slikovnica abecede prije pregledana. Danas je zato priređena interaktivna vježbenica za učenje brojeva i osnova računanja za predškolski uzrast: „Matka za predškolce“. Osim što djeci omogućava učenje kroz igru, ujedno pomaže u razvoju motorike, logike, koncentracije te vizualne percepcije.

Prije razgledavanja slikovnica primjerenih njihovu uzrastu, pročitana im je priča Maxa Velthuijsa: „Zaljubljeni žabac“. Priča govori o zelenom žapcu koji se zaljubio u zgodnu, krasnu, divnu bijelu patku. Patka mu je nakon brojnih peripetija, kako to u ljubavi biva, uzvratila ljubav i od toga su se dana,kako kaže priča, silno voljeli. Žabac i Patka… Zeleno i bijelo. Jer ljubav ne poznaje granice.

Poštovani roditelji! I Vaše dijete ima pravo upoznati pustolovinu čitanja! Članska iskaznica do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole je besplatna.

Pridružite nam se!

Skip to content