Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učenici nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice posjetili su povodom Mjeseca hrvatske knjige 2016.Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Nakon uvodnih napomena o knjižnoj i neknjižnoj građi, načinu posuđivanja i vraćanja knjiga, knjižničarka je učenicima obratila pozornost na Nacionalni kviz za poticanje čitanja za koji su interes iskazali učenici četvrtih razreda. Poneka od pitanja na koja učenici nisu znali odgovore, riješili smo čitanjem dijelova tekstova iz zadanih knjiga i to prema pravilu: „sto na sat“.

Učenici su zatim čitali i prepričavali priču „Ježeva kućica“, autora Branka Ćopića. U priči, Ježurka Ježić pozvan je kod lukave lisice Mice na objed. Kako je dan odmicao, Ježurki je sve više nedostajao dom te se noću odluči na povratak kući. Ježurka na svom putu susreće životinje koje ne shvaćaju njegovu odanost domu kraj stare bukove klade u kojoj je rupa tamna i gluha, a prostirka je od lišća suha. Dom ne bi mijenjao ni za što na svijetu. Ježurak je vrijedan, bavi se lovom i mirno živi pod svojim krovom, a svatko tko živi od skitnje i pljačke, svršit će naopačke.

Učenicima prvih razreda poklonjeno je članstvo za narednih godinu dana.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina je, nakon uspješno obavljene redovne revizije i otpisa knjižne i neknjižne građe 2014/15, poklonila učenicima viših razreda 84 svezaka knjiga, sve lektirnih naslova u cilju poticanja čitanja.

Skip to content