Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2016., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škola Senkovac, u pratnji učiteljica.

Na samom početku susreta knjižničarka ih je upoznala sa službama i uslugama Knjižnice primjerenih njihovom uzrastu, upoznala ih s načinom učlanjivanja i pravilima korištenja knjižne i neknjižne građe.

Razgovor je nastavljen o Mjesecu hrvatske knjige i knjigama koje se čitaju za učestvovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Nakon razgledavanja Knjižnice, učenici su se smjestili na dječji odjel gdje su čitanjem „sto na sat“, kako glas ovogodišnja misao vodilja Mjeseca knjige, pročitali priču „ Maca papučarica“, autorice Ele Peroci. U ovoj priči autorica koristi uzrečicu koju roditelji upotrebljavaju kada su djeca neuredna i ne znaju gdje su nešto ostavila pa odgovaraju: „Odnijela je maca!“ U priči postoji fantastični lik Mace koja zaista odnosi dječje papuče. Izabran je najčitač nagrađen simboličnom nagradom.

Učenici su otpjevali poznatu pjesmu: „Pokraj peći maca sjela“, a zatim i izradili crtež svojih omiljenih papuča.
Nakon uspješno završene redovne revizije knjižne i neknjižne građe 2014/15., Gradska knjižnica i čitaonica Slatina poklonila je Područnoj školi u Senkovcu 167 svezaka knjiga, većinom lektirnih naslova, sve u cilju poticanja čitanja.

Skip to content