Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U petak, 24.03.2017. godine učenici područnih škola Osnovne škole Eugena Kumičića posjetili su grad Slatinu kako bi u kinu Pučkog otvorenog učilišta pogledali “Ljepoticu i zvijer”, igranu adaptaciju Disneyjeva animiranog filma. Tom prilikom učenici su posjetili i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina. Posjet je organiziran u dvije skupine djece.

U prvoj skupini bili su učenici Područne škole Bakić sa učiteljima razredne nastave Elicom Prebeg i Milenkom Benešom i Područne škole Gornji Miholjac sa učiteljicama Anitom Jančić Rulj i Jasnom Kizivat.

Drugu skupinu činili su učenici Područne škole Vaška u pratnji sa učiteljicama razredne nastave Biljanom Jelenčić i Andreom Medved, Područne škole Novaki sa učiteljicama Marijom Miljković, Marinelom Zrinščak Begovac i asistentom u nastavi Julijom Telišman, Područne škole Josipovo u pratnji učiteljice Mirele Bistrović.
Djeca su se upoznala sa djelovanjem knjižnice, njenim aktivnostima, knjižnim fondom, djelatnicima knjižnice. Učenici prvih razreda pozvani su na besplatno članstvo u knjižnicu, a ranije učlanjeni dobili su članske iskaznice.

Pošto je igrani film “Ljepotica i zvijer” snimljen prema istoimenoj bajci u knjižnici smo djecu upoznali sa knjigama, slikovnicama koje sadrže ovu priču. Razgovorom smo zaključili da ima mnogo verzija ove priče iz razloga što su se u prošlosti bajke, priče prenosile usmenim putem s koljena na koljeno i svaki pripovjedač je u svoju priču ponekad dodao nešto novo. Kada je priča došla do onoga tko ju je zapisao već je prošla mnoge pripovjedače i promijenila se.

Film se djeci svidio, priča, a neka su i pročitala ovu bajku. Od svih likova najviše im se svidio lik Zvijeri i Belle. U nutrini Zvijeri prepoznali su pravu ljepotu. Da, od djece se uvijek može mnogo toga naučiti – trebamo se samo naučiti slušati ih.

Druženje je proteklo u ugodnom,veselom i opuštenom ozračju i djeca su obećala novi posjet knjižnici. Radujemo se novom susretu!

Skip to content