Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učenici prvih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici prvih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića na inicijativu školske knjižničarke Melite Schmitz.

Učenici su posjetili Knjižnicu 30. listopada 2017. u pratnji svojih učiteljica, i to svaki razred zasebno. Knjižničarka ih je upoznala s knjižnom i neknjižnom građom Knjižnice, službama i uslugama koje Knjižnica može ponuditi.

Učenicima je poklonjeno besplatno članstvo za narednih godinu dana i podijeljene su im članske iskaznice. Učenici su prošetali prostorom Knjižnice i smjestili se na dječji odjel za stolove namijenjene radu osnovnoškolaca.

Kako je Mjesec hrvatske knjige 2017. posvećen enciklopedistici, učenici su pregledali dio s enciklopedijama za odrasle, a knjižničarka im je pokazala da postoje i enciklopedije koje su zanimljiva njihovu uzrastu.

Kao primjer je poslužila Enciklopedija dinosaura i pretpovijesti : enciklopedija u slikama. Atraktivno je izrađena i interaktivna.  Učenicima prva dva razreda, knjižničarka je interpretirala pjesmu Grigora Viteza: „ A zašto ne bi“.

Dio pjesme govori o tome da bi na  drveću umjesto lišća mogli rasti bomboni, raznobojna stakalca ili nešto slično.

Jesen je godišnje doba s najviše lišća na tlu kakav je posebno bio današnji dan te su djeca bojala unaprijed pripremljene predloške, a knižničarka ih je  postavila na veliko stablo u Knjižnici. Učenicima treće skupine, knjižničarka je interpretirala pjesmu o abecedi.

Naglasila je kojim slovom počinje riječ ježić i kišobran čije predloške su djeca bojala i ocrtavala uz pomoć  mnoštva bojica i mašte.

 

Skip to content