Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Veseli sat“ Društva „Naša djeca“ Slatina proslavio je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina prvu godinu svoga rada

Prvi rođendan Veselog sata bio je namijenjen proslavi djece, ali ovdje odmah razbijamo prvu predrasudu mnogih da su dječji odjeli knjižnica namijenjeni samo djeci. Velik dio rada obavili su stručni djelatnici Društva: od osiguranja financijskih sredstava do samog stručnog rada s djecom. Osim stručnih djelatnika različitih profila sudjeluju i roditelji ili skrbnici djece bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost ili imovinski status. Svi zajedno rade za dobrobit društva u cjelini.

Djeca i roditelji s naročitim su ponosom došli na ovaj susret koji je bio poseban. Učiteljice i odgajateljice, ali i Predsjednica Društva, priredile su kreativnu likovnu radionicu izrade ukrasnih „kriški“ ili kutijica u obliku torte, ukrašujući ih ovaj put s posebnom pažnjom. Da djeci prirede iznenađenje, krišom su uratke pokupile i napunile ih slatkišima. Sve kutijice zajedno imale su oblik velike rođendanske torte.

Djeca su, kroz igru, poučena mnogim uglazbljenim pjesmama, pa veselju nije bilo kraja.

Knjižnica svjesno povećava svoju vidljivost i privlači brojne predstavnike civilnog sektora koji joj pomažu povećati broj korisnika. Kod onih najmlađih razviti navike čitanja već od prvih dana života (posebnim slikovnicama za bebe), razviti različite vrste pismenosti, razviti u njima samopouzdanje i aktivitet.

Sloboda i demokracija podrazumijevaju i odgovornost svih aktera u onome što rade te se u tu svrhu knjižničari, uz osnovno obrazovanje koje nalaže struka, i cjeloživotno obrazuju.

Knjižnica širi svoja vrata novim suradnjama i želi svima mnogo ovakvih godišnjica!

Skip to content