Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

knjiznica_izrada_predmerta_od_porculana_mU Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, već tradicionalno, tijekom ljetnih praznika održavaju se likovne i literarne radionice. U četvrtak, 11. srpnja 2013. godine održana je kreativna radionica „Mjesto za priču- moj romantični kutak“.

Izrađivali su se ukrasni predmeti i nakit od hladnog porculana. Prezentaciju izrade smjese i predmeta održala je Kata Tajz, poznata po brojnim volonterskim radionicama različitih tehnika i načina kreativnog rada.

Masu je napravljena ručno po receptu:

  • 1 šalica ljepila za drvo
  • 1 šalica kukuruznog škroba
  • 3 žlice dječjeg ulja
  • 1 žlica limuna

Gradska knjižnica redovno održava izložbe kreativnih radionica svojih korisnika koje sam knjižnični prostor čine ugodnijim posjetiteljima i samim djelatnicima knjižnice, a potencijalnim korisnicima daje ideju kako korisno i kreativno utrošiti svoje slobodno vrijeme.

knjiznica_izrada_predmerta_od_porculana_v2

Na odjelu za odrasle možete uočiti izložbu kreativne radionice Milke Šomođi. Milka pomoću iznošenih odjevnih predmeta od trapera i ukrasnih dodataka izrađuje atraktivne torbe i manje torbice. Vrlo je vješta i pobuđuje znatiželju posjetitelja što ne čudi jer je po zanimanju krojačica, a rad joj donosi duhovno zadovoljstvo nakon gubitka posla u slatinskom poduzeću „Uzor“.

Dječji odjel krasi tematska izložba „Kako je nastao leptir“. Posjetom dječjem odjelu Knjižnice, knjižničarka će djeci pročitati zanimljive pjesme o leptirima i pokazati kako izraditi leptira tehnikom origamija.

Posjetite nas!

Skip to content