Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

kad_odraste_bit_cu_malaGradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je u četvrtak, 31. srpnja 2014. u vremenu 17,00-19,00 sati nastavak radionice i pričaonice inspirirane slikovnicom: „Kad odrastem, bit ću…“, autorice Nade Zidar Bogadi.

Pričaonicu i radionicu su posjetila djeca uzrasta 4-14 godina, oni najmlađi s roditeljima. Veći dio djece nije slušao čitanje slikovnice na prošloj radionici, te smo je ponovno pročitali. Slikovnicu su , po vlastitoj želji, čitale učenice viših razreda osnovne škole. Zatim je slijedilo čitanje tekstova iz knjige„Fora je biti faca, zar ne?“ za stariji uzrast djece, autorice Sanje Pilić: „Rad na sebi „ i „Škola“.

Nakon toga smo, uz pomoć odgovarajućih internetskih izvora, poslušali zanimljive priče djece na istu temu; o najčešćem dječjem maštanju što će biti kad porastu. Zabavili smo se uz glazbu poznatih show programa za djecu, mlade talente.

Slijedila je igra pantomime: „Pogodi zanimanje“, malo natjecanje između skupina „Zeke“ i „Barbike“. Pobijedila je skupina „Barbike“.

Na samom kraju radionice djeca su svrstana u skupine prema zanimanju koje žele raditi: skupina za priređivanje slastica, skupina za uljepšavanje i slikarice. Najuspješnije prezentatorice svoga zanimanja, a birala ih je sama skupina,nagrađene su simboličnim poklonom. Dječaci u ovoj igri nisu sudjelovali.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content