Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

002Danas su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili učenici dva prva razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina.

Već tradicionalno djeca prvih razreda osnovnih škola posjećuju prostor Gradske knjižnice i čitaonice kako bismo ih na ovaj način uveli u svijet knjiga, potaknuli na posudbu i čitanje knjiga. Zahvaljujući dobroj suradnji gradske i školskih knjižnica, škola, učiteljica prvih razreda, knjižničarki osnovnih škola, akcija se i ove godine ostvarila. U kontaktu sa školskom knjižničarkom Jelenom Martinović, suradnjom učiteljica Željkom Kurtović i Majom Puškarić realiziran je posjet gradskoj knjižnici u kojoj su djeca svojim znanjem i pažnjom potvrdila zainteresiranost za knjigu i knjižnicu. Gradska knjižnica je svoj djeci prvih razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina poklonila besplatno članstvo na godinu dana kako bi lakše zakoračili u svijet pismenosti i čitalačke kulture.

001

U nastavku druženja prikazan je kratki animirani film Pale sam na svijetu prema djelu Janesa Sigsgarda, a u izdanju Zagreb filma iz Zagreba. Riječ je o animiranoj priči o neobičnom snu dječaka koji je ostao sam na svijetu. Ovaj naslov je inače lektirni naslov prvog razreda OŠ, a sam film je namijenjen osnovnim školama – razrednoj nastavi.

Djeca su pozorno pratila Palove dogodovštine tako da su aktivno sudjelovala u razgovoru o filmu i glavnom junaku.

Pale kao glavni lik ovoga animiranog filma djecu je nadahnuo da spretno i hrabro podijele neke svoje snove i maštanja. Atmosfera je bila ugodna i vesela. Nešto smo naučili jedni od drugih i dobro smo se zabavili.

U završnici susreta djeca su nacrtala najzanimljiviji dio iz priče o Paleu koji je ostao sam na svijetu.

001

Cijela ova priča o Paleu djecu je poučila, a nas odrasle podsjetila da svako dijete treba pažnju i ljubav roditelja, staratelja, okruženje ljudima i prijateljima.

Prilog pripremila Marija Cindrić

Skip to content