Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

009Već tradicionalno se od 15.10. do 15.11. obilježava Mjesec hrvatske knjige kako bi se popularizirala knjiga i čitanje. Geslo ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Tko čita (ne) skita, ujedno je ova godina proglašena Europskom godinom čitanja na glas. Stoga je ovaj posjet učenika knjižnici dao naglasak na važnosti čitanja, usvajanja čitalačkih navika od najranije dobi, prijateljstvu prema knjizi.

Učenici su upoznati sa prostorom i radom knjižnice. Posebno ih je zanimao dječji odjel u kojem su smještene knjige za njihov uzrast. Zanimalo ih je kako se može produžiti članstvo, pošto su u prvom razredu bili besplatno učlanjeni. Razgovaralo se o Mjesecu hrvatske knjige i o knjizi općenito. Učenike je zanimalo kako nastaje jedna knjiga, put od pisca do knjižnice.

U skladu sa Europskom godinom čitanja na glas pročitana je priča Ptica Pero Nine Pejnović, mlade autorice od 6 godina. Time smo ohrabrili učenike koji su pokazali svoju darovitost. Pažljivo slušanje priče olakšalo je analizu djela. Priča im se svidjela, uočene su osnovne poruke o prijateljstvu i o dječjem pravu.

Učiteljica Kata Huber pripremila je radne listove vezane za pročitanu priču i djeca su sa velikim zanimanjem rješavali postavljane upite. Svoj doživljaj susreta i priče potvrdili su uljepšavanjem straničnika koje je njihova učiteljica pripremila.

006 (1)

Ovaj susret učenici su obogatili posuđivanjem knjiga iz knjižnice i obećanjem da će posjećivati knjižnicu. Zaključeno je da knjiga može biti dragi prijatelj.

Radovi djece biti će izloženi u prostorima knjižnice.

Prilog pripremila Marija Cindrić

Skip to content